Procedura de cumparare imobil in Gyula
Totul incepe cu o vizita in orasul Gyula, dupa ce naste visul de a fi proprietarul unei imobile in acest orasel uimitor plin de pomii, flori, si apa termala.

Iar in continuare...
Contactati agentie noastra imobiliara
- Va oferim cateva oferte pe placerea dvs
- Mergem si vizitam imobilele alese
- Clientul analizeaza ofertele, si gandeste
- Clientul face oferta lui, si noi le comunicam aceasta oferta vanzatorului
- Ajutam la negociere intre vanzator si cumparator
- Dupa intelegere dintre ambele parti pregatim precontractul
- Luam contact cu avocatul nostru, care verifica actele imobilului
- Semnarea contractului de vanzare in fata avocatului
- In 30 zile cumparatorul este inregistrat ca noul proprietar
Cheltuieli legate de cumpararea unei imobil in Ungaria
- Cheltuieli avocatiale
- Comosionul agentului imobiliare
- Taxa de imobil catre stat


Taxa Avocatului
Aici in Ungaria doar avocatii au drept sa faca un contract de vanzare-cumparare imobiliar, la ei trebuie sa ne adresam cu transcrierea unei imobil.
De obicei undeva la 250-350 EUR costa un avocat pentru aceasta procedura. Suma care cuprinde deja si taxa de cerere CF de verificare, si inregistrare a noului poroprietar la autoritate. Ofertele de Case de vanzare Gyula, Ungaria le gasiti pe pagina principala.

Comosion Agentie
Comosionul de agentie este de obicei 3%, comision obisnuit si in Romania.

Impozit pe imobil
Stim foarte bine, ca in Romania la transcriere la notar se plateste odata o suma imensa doar pt transcriere proprietar in acte, iar in viitor va primi anual proprietarul de imobil o scrisoare de la primarie cu obligatie de a plati o taxa, care nu depaseste suma de 1.000 RON anual.
In Ungaria este putin altfel. Aici exista un impozit procentual din valoarea imobilului, care poate sa fie doar 2% pt cumparatori pana la 35 ani, iar se dubleste taxa la 4% din valoare, daca cumparatorul are mai mult de 35 ani.
Scrisoarea de la ANAF primeste cumparatorul dupa 30 zile cu foaia de taxa calculata pe baza de suma aparuta in contractul de cumparare-vanzare. Iar proprietarul are 30 de zile sa plateste suma asta catre stat, sau poate sa cere si plata in rate impartit in 12 luni, sau in unele cazuri 24 luni.
Impozitul de imobil cum vam descris, este determinat pe baza sumei din contractul de vanzare, iar daca ANAF-ul gandeste, ca in acest contract este dat o suma falsa, mai mica decat valoarea reala a imobilului, poate sa-si trimita la vizita la imobilul respectiv un revizor ANAF, sa-si faca o evaluare reala a imobilului, si dupa evaluare va face autoritate recalcularea taxei de imobil.